Facebook
Youtube
Instagram

PoÚtStČtSoNe
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     
6.1.2024
MH SUPERLIGA MÁ ZA SEBOU PRVNÍ POLOVINU ZÁKLADNÍ ČÁSTI

Superliga měla za sebou nucenou vánoční pauzu a jelikož jsme v polovině základní části, je na čase si shrnout, jak si týmy v naší brněnské amatérské hokejové lize vedou.   Letos je to zřejmě nejvyrovnanější ročník v celé historii, kdy může kdokoliv porazit kohokoliv a téměř 70 % výsledků je o...
Více zde >>>
2.5.2023
OHLÉDNUTÍ ZA 13. ZÁKLADNÍ ČÁSTÍ MH SUPERLIGY

Poprvé v historii jsme odéhráli naši hobby hokejovou soutěž v devíti týmech. Každý tým tak sehrál 32 zápasů a málokdo by čekal, že o pořádí prvních třech celků se rozhodne až v posledním kole. To jen ukazuje, že jen těžko můžeme hledat favorita a můžeme se tedy těšit na velmi dramatické čtvrtfiná...
Více zde >>>
3.4.2023
INFORMACE K LETNÍM HOKEJOVÝM KEMPŮM PRO AMATÉRY V MILEVSKU

Po loňské anabázi v Chomutově se vracíme do míst, kde jsme naše kempy pořádali v minulých dvou ročnících. Loni byl zimní stadion přes letní měsíce skrz energetické problémy uzavřen, ale letos jsme opět dostali pozvánku a rádi se do toho rodinného prostředí opět vracíme.   Kemp je určitě ta ne...
Více zde >>>
24.2.2023
TÝM MODERN HOCKEY DOKÁZAL VYHRÁT ZÁKLADNÍ ČÁST BRNĚNSKÉ AMATÉRSKÉ LIGY NHLR

Už před včerejším utkáním proti Rajhradu bylo jasné, že o prvenství v základní části této amatérské ligy nemůžeme přijít, ale i tak jsme našli koncentraci a dokázali zvítězit. Paradoxně se s tímto týmem utkáme znovu už za týden, kdy odstartuje čtvrtfinále play off.   Teď si ale pojďme podívat...
Více zde >>>
5.9.2022
SPORTEGA (SPORTOBCHOD) NOVÝM PARTNEREM MODERN HOCKEY

Jsme nesmírně rádi, že se nám podařilo domluvit partnerství s tímto sportovním gigantem, který na našem trhu působí více než dvacet let.   Jsme sice hokejisté, ale především sportovci a nabídka Sportegy je opravdu obrovská, takže si na své určitě přijdou i příznivci raketových sportů, cyklist...
Více zde >>>

BRAMBOROVÝ ROSTER CUP 2020 

 

Stejně jako minulé ročníky jsme velmi rádi přijali pozvánku na tento mezinárodní dvoudenní hokejový turnaj Brně a narozdíl od loňského roku jsme to měli o to težší, že jsme působili v roli obhájců titulu.

 

Snažili jsme se poskládat stejný tým, který před rokem dokázal vybojovat zlato, ovšem velká překážka nastala na pozici ochránce brankoviště. 

 

Jelikož ani jeden ze tří golmanů, kteří chytali loni nemohli, a nepodařilo se nám sehnat adekvátní náhradu, vsadil hrající trenér Otoupalík na divokou kartu v podobě Tůmiče, jehož zkušenosti s brankářským řemeslem jsou sotva dva měsíce, což nás do role favoritů určitě nepasovalo a někteří prorokovali i naprosté fiasko.

 

Sestava Modern Hockey pro tento ,,amatérský,, turnaj vypadal takto:

 

 

Tůma - Báča, Botlík, Otoupalík, Veselý - Navrátil, Veselík, Antl, Očko, Zorník, Caudr, Kučinský 

modern_hockey_amatersky_hokejovy_tym_brno_roster2020 

ZÁKLADNÍ SKUPINA 

Systém turnaje byl tradičně neúprosný. Dvě skupiny po čtyřech týmech, kde hraje každý s každým a poté se rovnou týmy podle umístění utkají s týmy z druhé skupiny o celkové umístění. Žádné play off, za to ovšem tlak v každém zápase, který netoleruje sebemenší zaváhání.

 

Los nám přiřadil hned tři slovenské soupeře, což jsme kvitovali s nadšením, protože to jsou týmy, proti kterým opravdu běžně nastoupit nemůžeme a každý kontakt s mezinárodním amatérským hokejem vítáme s otevřenou náručí. 

 

 

MODERN HOCKEY vs DRINKEN BARONS 2:4 

První zápas a hned nejtěžší možný soupeř jakého jsme mohli dostat a jak se později ukázalo i celkový vítěz turnaje.

 

Nicméně nastoupili jsme jak se říká bez bázně a hany, a díky Ťoupkově střele jsme šli brzo do vedení a měli řadu příležitostí a brejkových úniků. Nedokázali jsme je bohužel přetavit do většího náskoku abychom dostali favority pod tlak a tak přišel trest. Když soupeř dvěma brankami po přečíslení během třiceti vteřin dokázal otočit stav skóre, věděli jsme, že to byla možná rozhodující fáze celého zápasu. Před koncem prvního poločasu jsme dostali velkou možnost v podobě dlouhotrvající dvojnésobné přesilovky, kterou jsme ovšem sehráli katastrofálně a ikdyž jsme se usadili u soupeře ve třetině, nebyli jsme schopni si vypracovat nějakou větší tutovečku.

 

Jestliže v první půlce jsme měli lehce navrch, ve druhé už se soupeř stačil pořádně rozkoukat. Svým velmi dobrým pohybem a kombinací nás dostával často pod tlak a několikrát hodně nepříjemně zahrozil. Po šťastné dorážce ze vzduchu už vypadalo, že nám mizí slovenský rychlík v dálavě, ale Veselík nás pohotovou dorážkou vlastního nájezdu dostal opět do hry. Po té nás ovšem srazily vlastní fauly a soupeř dostal dvě přesilovky po sobě, a tu druhou po velmi pěkně sehraném signálu dokázali využít. V závěrečné powerplay se nám už snížit nepodařilo a po prvním zápase bylo jasné, že letos to zřejmě na finále nevyjde.

 

Nicméně v zápase jsme předvedli skvělé nasazení a odcházeli jsme se vztyčenou hlavou. Soupeř hrál sice pouze v devíti hráčích, ale jen těžko byste v jejich sestavě hledali čistě amatérského hokejistu, což bylo na jejcich projevu hodně znát, ale pro naše kluky to byla obrovská škola, hlavně co se týká poziční hry a určitě jsme se nemuseli za svůj výkonc stydět.

 

 

 

Utkání skončilo v pátek ve 22hod, což je velmi kritický čas, kdy Vás svými neonovými nápisy lákají místní pivnice a bary a samozřejmě se to nevyhnulo ani našemu týmu. Zatímco někteří šli vzorně spát, triumvirát uličníků ve složení Veselík, Báča, Navrátil se vydali do rozjezdové stanice jménem Míč. Posledně jmenovaný to navíc vzal tak poctivě od podlahy, že se na druhé utkání, hrané v sobotní poledne, nestihl dostat do své domovské lože a musel tak využít ,,hotelu Audi,, přímo na parkovišti, aby byl co nejblíže ledové arény. Jak se později ukázalo, byl to ovšem geniální krok. 

 

 hobby_hokej_roster_cup_2020

MODERN HOCKEY vs HK KRIVÁ 10:2 

Jednoznačný výsledek, nicméně průběh tomu vůbec neodpovídal. Již v jedenácté vteřině jsme šli do vedení právě díky našemu parkovištnímu démonovi, ovšem potom jak kdyby nás někdo vypnul z provozu a hrál jen soupeř. Brzké vyrovnání, a pak v krátkém sledu čtyři samostatné úniky, které však Tůmič dokázal zastavit. To byl dostatečný důvod k tomu si vzít poměrně brzo time out a zkusit mančaft znovu restartovat. Do poločasu se nám podařilo sice navýšit vedení, ale naše hra stále nebyla ani z poloviny taková, jako v pateční podvečer. 

 

Ve druhé půlce se nám podařilo zařadit na vyšší rychlostní stupeň a za stavu 4:2 pro nás, přišla smrtící šestiminutovka, ve které jsme naším východním bratrům dokázali nasázet po velmi pěkných kombinacích šest branek. 

 

Hattrickem se blýskli Caudr a Navrátil, který navíc zaznamenal i desátou branku, což určitě nezůstane bez panákového povšimnutí.

 

Na tento zápas se rozrostl náš tým o kustoda Vojtu Trčku a mentora, manažera, kronikáře, kybice, tiskového mluvčího a živou digitální kostku v jedné osobě Jirku Vévodu, který stihl svými vstup ze střídačky zastínit náš projev na ledě Nevinný

 

 

MODERN HOCKEY vs HK PODBIEL 5:4 PO S.N. 

Poslední zápas ve skupině proti týmu, který zatím v turnaji nedokázal získat ani bod. Abychom hrali zápas o bronz, potřebovali jsem k absolutní jístotě postupu alespoň bod, což nás možná dostalo do lehkovážné nálady.

 

V zápase jsme sice třikrát vedli, ale soupeř dokázal vždy utkání srovnat a do konce jít ve druhé půlce i do vedení . Ve svých řadách měli velké množství hráčů, kteří na tom byli výkonnostně daleko hůře než naši plejeříi, ovšem táhl je Tomáš Gron, který hrál dokonce několik sezón i slovenskou extraligu za Žilinu a ikdyž jsme se na něj připravovali, absolutně špatně jsme k němu přistupovali a nechávali mu na ledě neskutečně mnoho prostoru. Hráč takovýchto kvalit a zkušeností toho dokázal využit a postaral se hattrickem a asistencí o všechny branky soupeře. 

 

Naštěstí se podařilo kanonýru Caudrovi zápas vyrovnat a poslat drama do nájezdů. A když Tůmiče dokázal překonat pouze ,,žilina sniper,, a za nás se prosadil Veselík, Otoupalík a vítězným nájezdem Caudr, který tak zkompletoval svůjck druhý hattrick po sobě, mohli jsme všechny myšlenky směřovat k zápasu o bronzové medaile. 

 

 czech_amateur_hockey_roster_cup_2020

ZÁPAS O TŘETÍ MÍSTO 

 

MODERN HOCKEY vs ZETTOR 2:4 

Po faulu Milana Báči dostal soupeř brzy po startu možnost přesilovky, ve které puk ale paradoxně dokázal dvakrát vyhodit přes celé kluziště náš brankář, což navýšilo jeho rozehrávkové seběvedomí, kterému o pár vteřin později zlomilo vaz, když chtěl jednoduchou střelu místo zákroku rovnou kopnutím do hokejky rozehrát, ale pak se mu namotal na hůl a zapadl do sítě.

Tato laciná branka nám na psychice moc nepřidala, ale měli jsme velmi dobrý pohyb na soupeřově polovině a řadu solidních střeleckých příležitostí. Z jedné takové se nám podařilo i vyrovnat, když si na Ťoupkovu branku připsal asistenci Tůmič, čímž alespoň částečně odčinil svůj kiks u prvního gólu.

 

Ovšem místo toho, abychom pokračovali v dobrém tempu, přišel totální výpadek následující formace, která necahala soupeře během třiceti vteřin dvakrát ujet a Zettor vyučoval z produktivity. Dvoubrankový náskok jim bohatě stačil k tomu, aby zytečně neriskovali a čekali co vymyslíme, a ikdyž jsme byli velmi aktivní, naše pokusy končily buď na plexiskle, tyčkách, nebo v útrobách yýzbroje skvěle chytajícího fantoma s maskou.

 

Nebylo už na co čekat a museli sme vrhnout vše do útoku, z čehož pramenilo velké množství úniků a šancí pro traktoristy. Ty však proměnit nedokázali, ale dočkali se až při skrumáži před bránou, kdy definitivně pojistili svoje vedení. Za nás už poté jen symbolicky v powerplay snižoval Zorník, ale to už nemělo žádný vliv na to, že náš tým si nakonec z turnaje odnese nepopulární bramborovou medaily.

 

 modern_hockey_vs_zetor_brno_roster_cup_2020

 

ZHODNOCENÍ TURNAJE A INDIVIDUÁLNÍ OCENĚNÍ 

 

Musíme sportovně přiznat, že celkový výsledek je k předvedenému výkonu zcela zasloužený. Paradoxně nejlepší výkony jsme předvedli v zápasech které jsme prohráli, ale kvalita soupeře nás dokázala vybičovat k tomu se vydat na maximum. Turnaj jsme si ale maximálně užili, jak po sportovní, tak i lidské stránce, kdy byli všechny utkání v naprosté pohodě. 

 

Medailový neúspěch nás ovšem nemrzel dlouho a vydali jsme se ho zajíst a zapít na after party, kterou pořadatel připravil ve sport baru aréna, kde se korunovali šampióni Drinken Barons, stříbrný tým pořadatelů z Rosteru a náš přemožitel Zettor.

 

Skvělou atmosféŕu při ceremoniálu vytvařel tým Krivé ze Slovenska, který hrál po celou dobu na harmoniku a vozembouch.

 

K milému překvapení nás všech, se na pódium dostali dvakrát i naši hráči, což je obrovský úspěch.

 

ČLEN ALL STAR TEAMU: LUKÁŠ VESELÍK

 

Všestranný hráč s přezdívkou Kysel svými body pomáhal našemu týmu v každém zápase a jeho souhra s Ťoupkem byla hodně cítít. Oba získali shodně 8 bodů a ovládli tak produktivitu celého turnaje, a tak není divu, že oragnizátoři při volbě all star týmu ukázali právě na jednoho z nich. 

 

 amatersky_hokej_nejlepsi_hraci_roster_cup_2020

NEJLEPŠÍ UTOČNÍK TURNAJE: TOMÁŠ NAVRÁTIL 

Sice nevyhrál celkové bodování, ale určítě se umistil nejvýšše z hráčl, co to v minulosti nikdy nehráli. Ve čtyřech zápasech si připsal skvělých 3+3 a pokud nahradíte známenko desetinou čárku, získate i výsledné číslo promilí, se kterými celý turnaj odehrál.

 

Ve stavu kdy ostatní končí s hlavou v záchodové míse, se tento král bohémů teprv rozehřívá. Je obdivuhodné, že vše ale dokáže přetavit v hokejové umění a je tak nepostradatelným členem nejen v kabině a na večírku, ale hlavně na ledě.

 

Gratulujeme Nawrc. 

 

TURNAJOVÉ STATISTIKY

 statistika_hracu_veselik_caudr_otoupali_navratil_roster_cup_2020

Alespoň jedno prvenství v turnaji jsme zaznamenali a to nejvíce vstřelených branek ze všech týmů. To se samozřejmě promítlo i do TOP 10 kanadského bodovaní Roster Beer Cupu, kde jsme obsadili všchny tři první pozice a celkově jsme tam měli rovnou čtyři hráče. 

 

statistika_brankaru_tomas_tuma_roster_cup_2020

Túmič si odbyl svou brankářskou premiéru na turnajové akci. V procentuální úspěšnosti určitě nezklamal, když se před něj dostali pouze dva brankáři, a to byl zřejmě jediným čistě hobby brankářem ze všech týmů.

 

 

Vyzkoušel si jaké je čelit projektilům od opravdu kvalitních borců co to určitě nedrželi poprvé, ale pořád je na pouhém začátku a je před ním ještě hodně práce a učení. Uvidíme, zda si svými výkony řekne o nominaci na příští rok, nebo přenechá klec zkušenějším.

 

 

PODĚKOVÁNÍ ORGANIZÁTORŮM A VŠEM TÝMŮ

Závěrem bychom chtěli poděkovat všem organizátorům, sudím a pomocníkům a hlavně klukům z Rosteru, za super dva dny. Moc dobře víme, kolik práce a dřiny stojí za akcí podobného ražení a vše proběhlo naprosto super a bez jediného zádrhelu.

 

Děkujeme i všem týmům, proti kterým jsme si zahráli a gratulujeme všem co skončili na bedně. 

 

Zase jsme o jeden turnaj zkušenější a bohatší o jeden moc prima zážitek. Moc se těšíme na další ročník a držíme palce, aby se klukům přihlásilo co nejvíce týmů a Roster Cup získal ještě většího ohlasu. 

 

mezinarodni_hokejovy_turnaj_pro_amatery_roster_cup

Tygrik