Facebook
Youtube
Instagram

PoÚtStČtSoNe
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
6.1.2024
MH SUPERLIGA MÁ ZA SEBOU PRVNÍ POLOVINU ZÁKLADNÍ ČÁSTI

Superliga měla za sebou nucenou vánoční pauzu a jelikož jsme v polovině základní části, je na čase si shrnout, jak si týmy v naší brněnské amatérské hokejové lize vedou.   Letos je to zřejmě nejvyrovnanější ročník v celé historii, kdy může kdokoliv porazit kohokoliv a téměř 70 % výsledků je o...
Více zde >>>
2.5.2023
OHLÉDNUTÍ ZA 13. ZÁKLADNÍ ČÁSTÍ MH SUPERLIGY

Poprvé v historii jsme odéhráli naši hobby hokejovou soutěž v devíti týmech. Každý tým tak sehrál 32 zápasů a málokdo by čekal, že o pořádí prvních třech celků se rozhodne až v posledním kole. To jen ukazuje, že jen těžko můžeme hledat favorita a můžeme se tedy těšit na velmi dramatické čtvrtfiná...
Více zde >>>
3.4.2023
INFORMACE K LETNÍM HOKEJOVÝM KEMPŮM PRO AMATÉRY V MILEVSKU

Po loňské anabázi v Chomutově se vracíme do míst, kde jsme naše kempy pořádali v minulých dvou ročnících. Loni byl zimní stadion přes letní měsíce skrz energetické problémy uzavřen, ale letos jsme opět dostali pozvánku a rádi se do toho rodinného prostředí opět vracíme.   Kemp je určitě ta ne...
Více zde >>>
24.2.2023
TÝM MODERN HOCKEY DOKÁZAL VYHRÁT ZÁKLADNÍ ČÁST BRNĚNSKÉ AMATÉRSKÉ LIGY NHLR

Už před včerejším utkáním proti Rajhradu bylo jasné, že o prvenství v základní části této amatérské ligy nemůžeme přijít, ale i tak jsme našli koncentraci a dokázali zvítězit. Paradoxně se s tímto týmem utkáme znovu už za týden, kdy odstartuje čtvrtfinále play off.   Teď si ale pojďme podívat...
Více zde >>>
5.9.2022
SPORTEGA (SPORTOBCHOD) NOVÝM PARTNEREM MODERN HOCKEY

Jsme nesmírně rádi, že se nám podařilo domluvit partnerství s tímto sportovním gigantem, který na našem trhu působí více než dvacet let.   Jsme sice hokejisté, ale především sportovci a nabídka Sportegy je opravdu obrovská, takže si na své určitě přijdou i příznivci raketových sportů, cyklist...
Více zde >>>

MODERN HOCKEY AWARDS 2020

 V minulém týdnu na slavnostním Galavečeru předávaly individuální ocenění za  uplynou sezónu Superligy. V tomto článku si můžete prohlédnout všechny nominace i výherce.

 

Všem, kteří si s námi přišli posedět děkujeme a pro ty, kteří se nemohli zúčastnít tu máme přehled toho nejdůležitějšího.

 

Všem oceněným gratulujeme a věříme, že jim originální ceny  udělaly stenou radost, jako Vaše výkony nám. 

 

NEJUŽITEČNĚJŠÍ HRÁČ 

NOMINACE: nejuzitecnejsi_hrac_brnenske_amaterske_ligy_superliga_2020

O vítězi této trofeje rozhodují svým hlasováním samotní hráči. Při volbě pamatují nejen na sportovní výkony mezi mantinely, ale i na důležitost hráče pro tým mimo led.

 

Všichni nominovaní byli pro své týmy příkladnými lídry, a často ležel výsledek zápasu právě na jejich bedrech. Byli velkou ozdobou celého letošního ročníku naší amatérské hokejové ligy a bezesporu jim patří náš velký obdiv.

 

VÍTĚZ: JIŘÍ VÉVODA (ROCKETS)

amaterska_hokejova_liga_jiri_vevoda_nejuzitecnejsi_hrac

 

Pro někoho možná překvapivá volba, pro jiné nikoliv. Jirka je několik let základním stavebním kamenem Rockets a pro chod týmu je stejně důležitý, jako sluneční záření pro růst cizrny. 

 

Kromě humoru ovšem příspívá velmi výrazně i na ladě a již po několikáte potvrdil pozici jednoho z nejlépe bodujících hráčů ve třetí formaci. 

 

Ikdyž si jeho tým dělal zálusk na obhajobu poháru a nakonec se ocitl mimo bednu, myslím, že Jiří uspořádá velkolepou oslavu i k uctění této individuální trofeje.

 


 

NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČ

 

VÍTĚZ: JAN CAUDR (BLACK HAWKS)

amaterska_liga_kurim_nejproduktivnejsi_hrac_jan_caudr_2020

Suverenním způsobem start cíl ovládl teno ryšavý démon statistiky letošního ročníku Superligy. Jen málokdy se stane, že nejproduktivnější hráč je členem týmu, který se umístil na posledním místě, ale bohužel nikdo ze spoluhráčů se k jeho spanilé jízdě nestihl přidat. 

 

Honza si připsal 47 bodů v 25 zápasech a ostatní adepty tak nechal hluboko za sebou.

 


 

 

NEJLEPŠÍ NAHRÁVAČ

 

 VÍTĚZ: MARTIN HRNČÍŘ (BLACK HAWKS)

hokejova_liga_pro_amatery_brno_martin_hrncir_mh2020

Hrnec je kromě svého agresivního stylu hry znám především jako Caudrisův dvorní nahrávač. Věřím, že i kdyby jel v powerplay sám na bránu, tak to klidně otočí a přihraje svému parťákovi na půlku. 

 

Jako jediný si dokázal připsat průměr více než jedné asistence na zápas, a tak si se 27 zářezy určitě odnáší tuto trofej zcela oprávněně.

 


 

NEJLEPŠÍ STŘELEC 

 VÍTĚZ: JAN CAUDR (BLACK HAWKS)

amatersky_hokej_nejlepsi_strelec_jan_caudr_modern_hockey_2020

Levoruký Ovechkin mezi amatéry. I takový přívlastek si kapitán Jestřáů jistě zaslouží. Nejvíce střeleckých pokusů z celé ligy a také i nejvíce gólů. 

 

Hráč, který když dostane v útočném pásmu kousek prostoru a času, můžete si být jisti, že se za chvíli rozsvítí světlo za brankovou konstrukcí. 

 

Průměr 1,4 branky na zápas se určitě zapíše do historické kroniky a jsem zvědav, zda se ho podaří některému hráči v budoucnou pokořit.

 


 

 

NEJLEPŠÍ BRANKÁŘ

NOMINACE:

nejlepsi_hokejovy_brankar_modern_hockey_superliga_2020 Individualisté v týmovém sportu. Jak se říká, bez dobrého brankáře není možné pomýšlet na vítězství a ne jinak je tomu i v hobby hokeji. 

 

Každý z nich měl řadu povedených zápasů, ale jeden přeci jen vynikal a navíc to potvrdil i výbornými čísly ve statistikách. 

 

VÍTĚZ: MARTIN BENEŠ (GRIFFINS)

hobby_hokej_brno_nejlepsi_brankar_martin_benes_modern_hockey_2020 

Na Benym je vidět neuvěřitelný pokrok a chuť pracovat a zlepšovat se. Každý zápas si poctivě nahrává a poté analyzuje chyby, které se snaží postupně minimalizovat a na jeho výkonech je to sakra poznat.

 

Pamatujeme si ho, když se  před pár lety poprvé objevil na našem hokejovém tréninku. Od počátku bylo vidět, že má velmi dobrý postřeh a rychlou reakci, ale že se za tak krátkou dobu vypracuje k takovým výkonům, to čekal opravdu málokdo.

 

Díky jeho umu se drželi Griffins v boji o medaile až do poslední možné chvíle. Bohužel v letě prodělal Martin nepříjemné zranění nohy a bude zajímavé sledovat, jak moc to ovlivní jeho výkony v letošní sezóně.

 


 

NEJLEPŠÍ OBRÁNCE 

 NOMINACE: nejlepsi_hokejovy_obrance_modern_hockey_superliga_2020

Udělat jen nominaci pro tuto cenu je velice obtížné. Řadě obránců se dařilo i směrem do útoku, ale pak tu máme i velké množství poctivců, kteří se soustředí na nepopulární černou práci a jejich hlavním cílem je neinkasovat.

 

Vždy se snažím přihlížet k oběma fakturům a letošní výherce splňuje ty nejpřísnější kritéria moderního celoplošného beka.

 

VÍTĚZ: VÍT POKORNÝ (HUNTERS)

kurimska_hokejova_liga_nejlepsi_obrance_vit_pokorny_superliga2020

Nejlepší hráč mistrovských Hunters není mezi protivníky příliš oblíbeny a tak by to mělo u obránce být.

 

Nepříjemný vzadu a nebezpečný směrem dopředu. Jeho tvrdý projektil je postrachem všech brankářů, ale má velmi šikovnou koncovku i z blízka, když dokázal rozhodnout množství nájezdových bitev.

 

Během covid pauzy dokázal shodit pár kilogramů a po právu poté patřil k nejlepším bekům, ale i k nejlepším hráčům, které jsme mohli letos vidět v akci.

 


 

NEJVĚTŠÍ DŘÍČ 

 NOMINACE:nejvetsi_dric_hokejovy_amater_brno_superliga_2020

Kdybychom přirovnali hokejový zápas k Tour de France, byli by tito nominování těmi nejlepšími domestiky. Krev, pot a výhra týmu, to jsou věci, za které jsou ochotni položit na ledě život.

 

Často v soubojích získavají puky pro své hvězdy, ale když je potřeba i oni umí přiložit ruku k dílu a zaznamenat důležité body.

 

VÍTĚZ: PAVEL VIDLÁK (ROCKETS)

amatersky_hokej_jizni_morava_nejvetsi_dric_pavel_vidlak Tohoto hráče netřeba představovat. Jestliže je Vévoda mozkem, Holubec střelcem, tak Pája Vidlák je motorem obávané třetí formace.

 

Vždy je enormně ponořen do emoční zápasové bubliny a svým stylem se Vám opravdu dokáže dostat pod kůži. Pokud se na ledě něco semele, můžete si být jisti, že v tom bude zapíchnutá Vidlička, ale právě hráči tohoto typu, dokáží překlopit pomyslnou psychickou ručičku vítězných vah, na stranu Rockets.

 


 

NEJLEPŠÍ VETERÁN

NOMINACE:

nejlepsi_hokejovy_veteran_amaterska_hokejova_liga_brno_2020 

Jak se říká, věk nezastavíš, a i proto jsme se rozhodli zařadit tuto novou cenu, na kterou může dosáhnout pouze hráč, který v daném ročníku překoná hranici 48 let.

 

Tito borci, jejichž tachometr má už holt najeto více kilometrů zaslouží obrovské uznání a respekt, jelikož často nastupují pro klukům, kteří by mohli být jejich synové, nebo dokonce vnuci. 

 

Pro mě jste vítězové všichni, jelikož neustále prokazujete lásku k tomuto sportu a přeju Vám, ať Vám hokejový apetit vydrží co nejdéle. 

 

VÍTĚZ: KAREL ŠMEJKAL (GRIFFINS)

nejlepsi_hokejovy_veteran_karel_smejkal_rybnikovy_hokej_2020

 

Karel to je velká stálice, na kterou se mohou Griffini vždy spolehnout. Borec, který neváhal v případě potřeby zaskočit i v obraně, by jste na jeho věk netipovali ani náhodou. 

 

O tom, že v prvních lajnách je to často hurikán ví svoje, přitom nejenže je schopný tempo akceptovat, ale dokonce ho i často diktovat, což dokázal průměrem více než jednoho bodu za zápas, což je skvělý počin.

 


 

 

NEJLEPŠÍ NOVÁČEK

NOMINACE: nejlepsi_novacek_mh_superliga_2020_amatersky_hokej

Naše hobby hokejová liga se letos poprvé hrála s osmi týmy. Před sezónou vznikly dva nové kluby Spitifires a Hunters, a bylo tak celkem logické, že se nám představí řada neokoukaných tváří.

 

A musíme přiznat, že nás velmi mile překvapili. Hodně rychle zapadli a svým přístupem dokázali rozproudit krev v některých zkostnatělých formací. 

 

 

VÍTĚZ: FILIP KŘIPSKÝ (HUNTERS)

hokejova_skola_pro_amatery_filip_kripsky_superliga2020

První čtvrtinu o něm skoro nikdo nevěděl a Filip poctiivě, jako houba, nasával informace od svého zkušeného lodivoda. Jakmile si osvojil určité poziční aspekty hry, stala se z něj zbraň hromadného ničení. 

 

Velmi dobrý výběr místa, dobrá střela i šikovné ruce, to jsou dovednostni který musí mít každý úspěšný střelec, což Křipa určitě je. Ve svém premiérovém ročníku dokázal být druhý nejlepší kanonýr i druhý v celkovém bodování a ukázal, že kromě ceny pro nejlepšího nováčka v něm dřímá i velký potenciál, který bude mít možnost v nadcházející sezóně prokázat ve druhé nebo první formaci. 

 


 

 

NEJVĚTŠÍ PŘEKVAPENÍ 

NOMINACE: nejvetsi_hokejove_prekvapeni_rybnikovy_hokej_superliga_2020

Tuto cenu vždy udělujeme hráči, který nás svými výkony nejvíce pozitivně překvapil. V nominaci najdeme řadu mazáků, kterým sezóna velmi povedla a možná bych se nebál ji označit i zadr životní. Na druhém nominačním pólu ovšeme i kluky, kteří začínali teprve nedávno a byla radost sledovat, jaký pokrok stihli za tak krátkou dobu udělat a vydobít si právoplatné místo v sestavě. 

 

 

VÍTĚZ: ROSTISLAV KVĚTOŇ (LOS BOMBEROS)

nejvetsi_hokejove_prekvapeni_rostislav_kveton_hokejova_liga20 Bratři Květoni nám dělají po hokejové stránce velkou radost. Kdo by si před sezónou tipnul, že Rosťa bude schopný párkrát alternovat i v první formaci? Podle mě nikdo. Zapracoval i na své univerzálnosti a bez problému si si střihnul i velkou porci zápasů i jako obránce, což není nikdy na škodu a určitě to v budoucnu jako centr využije. 

 

Pokud na sobě bude poctivě pracovat jak doposud, zřejmě se v brzké době dočká i povýšenní do druhé formace. 

 


 

 

NEJVĚTŠÍ SLUŠŇÁK 

NOMINACE: nejslusnejsi_hokejista_hobby_hokej_brno_MH_superliga_2020

Jsme moc rádi, že v každém týmu se najde i řada hokejových džentlmenů, kteří si připisují do svých osobních statistik kanadské body, nikoliv však trestné minuty. Mezi totou osmičkou tak nenajdete nikoho, kdo by byl za celou základní část vyloučen více než jednou, za což si zaslouží velké abstolutorium.

 

 

VÍTĚZ: RADIM VĚZNÍK (SPITFIRES)

 hobby_hokej_brno_nejslusnejsi_hrac_radim_veznik_2020

 

 V základní části si připsal 21 bodů, v nadstavbě přidal dalších 9 a za katrem byl pouze jednou. Tento subtilní šikula měl povedenou sezónu a i když z jeho nadbytečných kliček v obranném pásmu často stojí Ťoupkovi chlupy na stehnech, je pro Spitifires prostě nepostradatelný. 

 

Pokud si nepořídí věrnostní kartu do tvarohárny, určitě má velkou šanci tuto cenu obhájit i za rok. 

 


 

 

NEJUŽITEČNĚJŠÍ HRÁČ PLAY OFF

VÍTĚZ: TOMÁŠ VYMĚTAL (HUNTERS)

amaterska_hokejova_akademie_nejuzitecnejs_hrac_playoff_tomas_vymetal

Nucená virová pauza mu moc nepomohla a chvili mu trvalo, než se dostal zpátky do formy. Tu ovšem dokázal ideálně načasovat a hlavně v semifinále předváděl neskutečné výkony a byla z něj cítit velká spolehlivost.

 

Ve finále dal ve druhém zápase možnost vyniknout i týmové dvojce, aby stihl doléčit drobné šrámy z pracovního úrazu, aby posléze opět zavřel klec a mohl zvednout nad hlavu nejcennější trofej. 

 


  

NEJLEPŠÍ TRENÉR

 

VÍTĚZ: TOMÁŠ TŮMA (HUNTTERS)

nejlepsi_hokejovy_trener_tomas_tuma_2020Další z nových ocenění. Nebylo žádným tajemstvím, že Ťoupkem s Tůmičem byli přiděleni k nováčkům, jelikož tam bylo nejvíce hráčů, kteří nikdy nepřišli do kontaktu s profi koučinkem. 

 

Svůj tým viděl poprvé až na úvodním zápase a téměř celou první čtvrtinu byl z výkonů Hunters rozlazen, ikdyž sbírali dostatek bodů. Během sezóny si ovšem cholerický perfekcionista našel k týmu cestu a společnými silami dokázali vyhrát základní část, probít se čtvrtfinálovou skupinu a odehrát skvělé semifinále i finále.

 

Kromě úspěchu v Superlize, mohl přidat další tirumf i v NHL-R, kde bly jeho tým na první příčce, ale sezóna se kvůli všem známým okolnostem nestihla dohrát. 

 


 

NEJLEPŠÍ ROZHODČÍ 

 

 VÍTĚZOVÉ: DAVID OTÁHAL a ROMAN KOMÍNEK 

 

 hokejovy_rozhodci_amaterska_liga_2020_david_otahal

 

nejlepsi_hokejovy_rozhodci_hobby_liga_2020

 

Myslím si, že žádná amatérská hokejová liga v ČR nemá ve svém týmu tak kvalitní rozhodcovské duo, které pravidelně nastupuje k zápasům v profi soutežích a dokonce i na mezinárodní scéně.

 

O nevděčné roli v pruhovaném dresu nemá cenu sáhodlouze debatovat a my jsme nesmírně rádi, že kluky náš originální koncept nesmírně baví a zápasy svými výkony posunují na tu nejvyšší možnou úroveň.

 


 

 

PODĚKOVÁNÍ ZÁVĚREM 

Velké díky patří všem hráčům, kteří se společně podílí na něčem, co má ve světě jen tězko obdoby.  Atmosféra a nasazení, které dokážete do zápasů vložit, umocněná lidskostí, humorem a hromadou zábavy, to je opravdu něco, na co se nezapomíná a nás to nutí neustále pro Vás vymýšlet další a další novinky.

 

Nesmíme samozřejmě zapomenout i na všechny ostatní, kteří se starají o Váš servis. Ať  už je to stříhání videí, hlášení, pouštění hudby, pomoc při živých přenosech, focení, rozhovory a mnoho dalšich maličkostí, 

 

Za tím vším stojí celá řada lidí, kteří třeba nejsou tolik vidět, ale zasouží si obrovskou pochvalu a respekt. 

 

Věřme, že tento ročník nám přinese neméně zajímavou podívanou a budeme si každý kontakt s pukem uživat plnými doušky. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tygrik