Facebook
Youtube
Instagram

PoÚtStČtSoNe
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
6.1.2024
MH SUPERLIGA MÁ ZA SEBOU PRVNÍ POLOVINU ZÁKLADNÍ ČÁSTI

Superliga měla za sebou nucenou vánoční pauzu a jelikož jsme v polovině základní části, je na čase si shrnout, jak si týmy v naší brněnské amatérské hokejové lize vedou.   Letos je to zřejmě nejvyrovnanější ročník v celé historii, kdy může kdokoliv porazit kohokoliv a téměř 70 % výsledků je o...
Více zde >>>
2.5.2023
OHLÉDNUTÍ ZA 13. ZÁKLADNÍ ČÁSTÍ MH SUPERLIGY

Poprvé v historii jsme odéhráli naši hobby hokejovou soutěž v devíti týmech. Každý tým tak sehrál 32 zápasů a málokdo by čekal, že o pořádí prvních třech celků se rozhodne až v posledním kole. To jen ukazuje, že jen těžko můžeme hledat favorita a můžeme se tedy těšit na velmi dramatické čtvrtfiná...
Více zde >>>
3.4.2023
INFORMACE K LETNÍM HOKEJOVÝM KEMPŮM PRO AMATÉRY V MILEVSKU

Po loňské anabázi v Chomutově se vracíme do míst, kde jsme naše kempy pořádali v minulých dvou ročnících. Loni byl zimní stadion přes letní měsíce skrz energetické problémy uzavřen, ale letos jsme opět dostali pozvánku a rádi se do toho rodinného prostředí opět vracíme.   Kemp je určitě ta ne...
Více zde >>>
24.2.2023
TÝM MODERN HOCKEY DOKÁZAL VYHRÁT ZÁKLADNÍ ČÁST BRNĚNSKÉ AMATÉRSKÉ LIGY NHLR

Už před včerejším utkáním proti Rajhradu bylo jasné, že o prvenství v základní části této amatérské ligy nemůžeme přijít, ale i tak jsme našli koncentraci a dokázali zvítězit. Paradoxně se s tímto týmem utkáme znovu už za týden, kdy odstartuje čtvrtfinále play off.   Teď si ale pojďme podívat...
Více zde >>>
5.9.2022
SPORTEGA (SPORTOBCHOD) NOVÝM PARTNEREM MODERN HOCKEY

Jsme nesmírně rádi, že se nám podařilo domluvit partnerství s tímto sportovním gigantem, který na našem trhu působí více než dvacet let.   Jsme sice hokejisté, ale především sportovci a nabídka Sportegy je opravdu obrovská, takže si na své určitě přijdou i příznivci raketových sportů, cyklist...
Více zde >>>

 

 

ROSTER CUP 2019: ANEB ZLATÁ CESTA NAŠICH BORCŮ NA MEZINÁRODNÍM HOKEJOVÉM TURNAJI PRO AMATÉRY 

 

 

V Brně na hokejových halách za Lužánkami se konal ve dnech 6. – 7. 9.2019 třetí ročník mezinárodního amatérského hokejového turnaje ROSTER CUP, kterého se zúčastnilo 8 týmů z České republiky a Slovenska. 

 

Modern Hockey se tohoto pohodového a výborně zorganizovaného turnaje zúčastnil podruhé, když poprvé jsme obsadili loni nepopulární bramborovou pozici. Nebylo žádným tajemstvím, že letos jsme si dali jasný cíl, že kromě atraktivního hokeje, se pokusíme atakovat pozice nejvyšší.

 

Trošku nás sice zmrazilo rozlosování, které nám do skupiny přiděllo týmy, které hráli v předešlých ročnících finále, ale jak říkal americký romanopisec a spisovatel novel Nathaniel Hawthorne:  „Budoucnost je plna výzev a nadějí“ a tímto mottem jsme se chtěli řídit po celý víkend.

 

 roster_cup_hokejovy_turnaj_pro_amatery

 

TVOŘÍME SESTAVU

 

Tým na tento turnaj jsem začal skládat měsíc a půl před jeho začátkem a během této doby se udělalo hodně změn. Od samého začátku jsem měl představu, aby se odehrál v 10 hráčích a jednom gólmanovi. Asi 90% těch, co se přihlásili, že chtějí tento turnaj hrát, si to nakonec rozmyslelo a tým měl konečnou podobu až dva týdny před jeho začátkem. 

 

Tým dostal, stejně jako rok předtím na výběr, jestli chce během turnaje mít u sebe trenéra nebo to zvládnou sami. Nakonec to dopadlo tak, že se hráči rozhodli pro hrajícího trenéra, což velmi často praktikujeme v našich zápasech Bílá vs Modrá a myslím si, že zpětná vazba od kouče přímo z ledu má hodně co do sebe a věřím, že to kluci vždy berou jako zpestření.

 

 

Takže hájit čest barev MH se nakonec vydali tito fešáci:

 

Brankář: Vlado Schreiner

Obránci:  Milan Báča, Robert Botlík, Štěpán Parma a hrající trenér Jiří Otoupalík

Útočníci: Tomáš Navrátil, Lukáš Veselík, David Antl, Michal Marek, Tomáš Bukal, Michal Zorník, Dan Kučinský

 

Takto se rozhodla moje maličkost složit tento tým téměř bez obránců dohromady, tak aby udělal co nejmenší ostudu. Musím se přiznat, i když velmi nerad, že jsem si se složením obranných řad nechal poradit od MaseraTTiho, který tak po několikáté předvedl svůj ,,zlatý instinkt,, v praxi. 

 

Ale nepředbíhejme a pojďme si znovu krok po kroku, projít celým turnajem...

 

 hobby_hokej_brno_roster_cup_2019

 

MODERN HOCKEY vs HC BIZONI 0:1 PO S.N.

 

V pátek 6.9. v 21:30 nás čekal jeden zápas, ale hned proti velkým favoritům turnaje, týmu HC Bizon. Před zápasem jsme se sešli bez větších problémů, šatna byla krásně připravená, místa bylo dost pro každého, do té doby, než přišel Robert Botlík a musel si sednout do rohu, kde už seděli dva hráči, včetně mě!!

 

První menší problém, který se ale během turnaje rozrostl do problému číslo jedna, bylo oznámení brankáře Vlado Schreinera, že má nějaké zranění a neví jestli může chytat a uvidí na rozbruslení. Na rozbruslení mi Vlado řekl, že nemůže do rozkleku. My už v šatně jsme si řekli, že budeme hlavně bránit střední pásmo a u nás to zahustíme před bránou, takže na taktice se nic nezměnilo, a proto jsem se rozhodl o tomto ¨menším¨ problému hráčům nic neříkat.

 

Zápas samotný byl velice vyrovnaný, bylo vidět, že i když je to první zápas, tak už v tomto utkání jde o hodně, vzhledem k systému turnaje, ve kterém hrají finále jen vítězové skupin. My jsme do toho zápasu šli s respektem k soupeři, kluci podali výborný výkon, a i když jsme bod za remízu 0:0 po normální hrací době (která byla 2x12 minut čistého času) brali všemi deseti, říkal jsem si, že šancí na gól jsme měli přeci jen víc a chybělo nám trochu štěstí. Zpětně, ale musím přiznat, že jsme toho štěstí měli hodně v obraně, kde se k nám odráželi puky.

 

S výhrou v nájezdech jsem se zraněným gólmanem už vážně moc nepočítal, ale Nawrc v první sérii nájezdů proměnil a stav před druhou sérií byl 1:1 a s dalšími dvěma exekutory se počítalo jako s tutovým gólem😊 Ta dvojice jistot jsem byl já a Lukáš Veselík. Lukáš ¨Kysel¨ Veselík bohužel neproměnil a soupeř ano, takže všechna tíha toho zápasu byla na mě. No, jako několikrát během své kariéry jsem to prostě neustál, ale naštěstí spoluhráči byli natolik schovívaví, že mě i po tomto selhání neodvolali z funkce.

 

Takže první zápas jsme prohráli 0:1 po nájezdech, ale výkon všech byl velice dobrý. Nasazení a tempo hry bylo velké a všichni hráli zodpovědně do obrany.

 

Nicméně po zápase začala neverending story turnaje. Gólman Vlado řekl, že to nedá dál, ale pomůže někoho sehnat. V tu dobu bylo asi 22:30 večer a další zápas se měl hrát druhý den v 9:45 ráno. Okamžitě jsem sedl k telefonu a psal všude kam mě napadlo (kromě fantoma s krosnou Michala Komorníka) a ozval se občasný trenér brankářů, David Holub. Napřed váhal, ale vzhledem k tomu, že v tu dobu jsem se nacházel s Nawrcem ve velice známém rakeťáckém restauračním zařízení U Míče a u stolu s námi seděl další rakeťák Jiří Vévoda, který řekl: „Napiš mu, že když bude chytat, může dojít na mou oslavu zítra.“ Po této větě se mi na mobilu objevilo jen JDU. Ale mělo to háček. David mohl chytat jen ráno, takže na další zápas bylo potřeba najít zase někoho jiného.

 

S tímto vědomím jsme se šli všichni vyspat na druhý dlouhý turnajový den.

 

hokejovy_turnaj_pro_hobby_hokejisty_roster_cup_2019

 

MODERN HOCKEY vs DRINKEN BARONS 4:1

 

Druhý den ráno jsme se všichni sešli v kabině a na sestavě nebyl důvod nic měnit.

 

Vypadalo to, že téměř všichni byli v pátek doma až na jednoho hráče, od kterého se to ale tak nějak čekalo😊Ten jeden hráč byl Michal Marek a spal jen pár hodin, ale kupodivu podával po celý den daleko lepší výkony než v pátek večer.

 

Soupeř nás opět čekal velice těžký, a proto jsme šli do tohoto zápasu se stejnou taktikou jak předchozí zápas. To znamená, hrát 100% do obrany a s totálním nasazením. Tentokrát se nám podařilo dát hned v prvním střídání gól a soupeř musel hned otevřít vrátka. To se nám vyplatilo, když jsme odolávali tlaku soupeře, přecházeli hned do útoku a tam jsme byli velice produktivní. Zápas jsme vyhráli 4:1.

 

A protože nás čekal v dalším zápase papírově slabší soupeř, tak jsme věděli, že nás čekají boje o medaile a s větší pravděpodobností boj o bronz.

 

 hokejovy_amateri_z_brna_modern_hockey

 

MODERN HOCKEY vs OFFICE RATS 14:0

 

Další zápas se do brány postavil Radim Protivinský, kterého domluvil náš původní brankář Vlado. Pikantní je, že právě tomuto brankáři před pár lety málem useknul hlavu náš velký vzor a lidumil v jedné osobě, Petr Kolečkář. Radim však svůj brankářský um neměl moc šanci předvést, protože soupeře jsme porazili 14:0.

 

V zápase zaujal hlavně pětigólový Tomáš Navrátil. I když jsme hráli asi desetinu toho, co předešlé dva zápasy, soupeř ale dělal spoustu chyb, a proto takový výsledek.

 

Možná však týmu prospěla přítomnost MH ikon na střídačce. S foťákem přišel rozdávat rady samotný Tůmič, vynálezce rohypnolu Roman Němčák v roli kustoda a týmový klaun Jura Vévoda, dodali týmu potřebnou jistotu a klid a měli určitě lví podíl na této kanonádě.

 

Po tomto zápase jsme čekali na poslední zápas skupiny, který měl rozhodnout o našem dalším osudu v turnaji. Potřebovali jsme jakoukoli prohru Bizonů a to se povedlo, takže jsme vyhráli naši skupinu a hráli jsme tím pádem finále!!

 

 hokejovy_amateri_brno_roster_cup_2019

 

FINÁLE:

MODERN HOCKEY vs DOLUX SMIŽANY

Na to se nám opět vrátil do brány David Holub, což byla troršku rarita, protože ani jeden z brankářů neodchytal dvě utkání po sobě.

 

Finále jsme hráli proti soupeři ze Slovenska a nevěděli jsme o něm vůbec nic. Snažili jsme se sice trošku odvodit jeho sílu podle zápasu o bronz, ale stejně jsme věděli, že budeme do zápasu dat hlavně srdíčko a nasezeni, což je nejdůležutější faktor finálových zápasů jak v profesionálním, tak i amatérském hokeji.

 

Zápas tak první polovinu i vypadal a oba týmy se spíš oťukávali. První gól jsme dali až dvě minuty před koncem prvního poločasu a tento gól nás dost uklidnil. V druhé polovině jsme hráli už uvolněněji a přidali jsme dalších šest gólů.

 

Zápas tak dopadl 7:1 a tým Modern Hockey tak mohl poprvé ve své historii zvednout nad hlavu pohár za vítězství v ROSTER CUPU.

 

 modern_hockey_vitez_hokejoveho_turnaje_pro_hobby_hrace

 

TÝMOVE STATISTIKY

 

Kanadské bodování ovládl kanonýr Tomáš Navrátil, který byl zároveň se 7 góly nejlepší střelec turnaje. Na společné první pozici mezi nahrávači se objevilo jméno Davida Antla, což je velké překvapení. 

 

 

Jak se dařilo ostatním se můžete podívat zde:

 kanadske_bodovani_modern_hockey_roster_cup

 

 

INDIVIDUÁLNÍ OCENĚNÍ PRO JIŘINU !

Na závěr musime také zmínit, že se nám povedlo kromě poháru, také podařilo odnést i jedno individuální ocenění.

 

Nejlepším obráncem turnaje byl vyhlášen náš hrající trenér Jiří Otoupalík.

 

Nutno podotknout, že Jirka v minulosti nic podobného nevyhrál a nejdříve si myslel, že jde o pouhý žert. Když ho organizátor ujistil, že tomu opravdu tak je, ovládl ho pocit štěstí a když se mu před očima promítla celá jeho kariéra (ranní vstávání, sebeobětovaní, vtíraní se do přízně trenérů, bezlepková dieta, tréninkové dávky navíc, v Tabarinu vždy jen do 4), tak velká část tleskajících spoluhráčů, ale i protihráčů, si nemohla nepovšimnout, že i tento uřvaný tvrďák, pustil svoje oční stavidla naplno.

 

Gratulujeme Jirko, užij si této trofeje, pro jejíž vystavení už určitě hledáš vhodné místo (misto Zuzany v posteli, tip redakce) a věříme, že určitě nebyla tou poslední. 

 

 amatersky_hokejovy_turnaj_nejlepsi_obrance_jiri_otoupalik

 

PODĚKOVÁNÍ ORGANIZÁTORŮM A OSLAVY

 

Já bych tímto chtěl moc poděkovat pořadateli turnaje Dominiku Grečkovi za parádní organizaci.

Našemu CEO Tůmičovi, že mi dal na starost složit tým a vše okolo.

 

A samozřejmě všem hráčům a golmanům, kteří zcela zaslouženě vyhráli tento turnaj, a hlavně za skvělý dva dny s nimi, že v tak krátké době se udělala v kabině dobrá parta.

 

 

Oslavy byly samozřejmě velkolepé, na oficiálním večírku v Aréně to začalo a končilo to až v ranních hodinách v klubu Mersey. bližší info samozřejmě nemůžeme skrz naše manželky, přitelkyně a milenky zmiňovat.

 

hokej_pro_amatery_brno_roster_cup_2019

 

JEŠTĚ JEDNOU DÍKY MOC!!

 

 

Autoři článku:

Jiří Otoupalík a Tomáš Tůma 

Tygrik